зъбен имплант на мястото на корена - картинка

Кратко представяне на имплантологията

  • Лечението се провежда чрез зъбни импланти и се фокусира върху възстановяването на отсъстващи зъби и техните корени.
  • Леченето е добре да бъде минимално инванзивно, което в Alexdent постигаме чрез използването на най-иновативните технологии и материали.
  • Разчитайки на този дял в денталната медицина ние можем да предложим високоефективни решения като най-малкото предпазим здравите съседни зъби от изпиляване.
  • Благодарение на имплантите зъбите остават здрави и се запазват самите тъкани, защото може би най-често хората не си дават сметка, че като загубят зъби започват да губят и тъкани – количество кост и венец. Дългият живот на имплантите зависи пряко от предварителната подготовка на зъбите и отличната устна хигиена.

Какви са предимствата на имплантологията пред зъбният мост и частичните или тоталните протези?

  • На моста недостатъка е, че трябва да се изпиляват съседните здрави зъби.
  • На протезите недостатъка е, че са подвижни.

В случаите с група липсващи зъби, имплантите са по-доброто решение, тъй като не се изискват мостове, а се изграждат здрави зъби, които правят много по-лесна устната хигиена. Те са добър избор, защото са изградени от биологично съвместим материал, който се приема от организма и изглеждат почти като естествени зъби заради формата и текстурата им. Възстановяват не само липсващия зъб, но и самите тъкани, както и по никакъв начин не се изпиляват или намесват съседните здрави зъби, което им дава още едно предимство.

Когато става въпрос за тотална липса на зъби – имплантите добавят здравина към дадена протеза стабилизирайки и фиксирайки я няколко пъти повече.

Можете да се свържете с екипа за специфични въпроси свързани с вашия случай.